Mensen Zeggen Dingen

@

Biografie

DutchSpoken WordStorytelling

Dingen zijn niksig als er geen woorden aan gegeven worden. Dat is precies wat deze mensen doen. Dingen uitspreken, bespreekbaar maken, uitroeptekens of vraagtekens erachter plaatsen en de volgorde bepalen. Spoken word is zo oud als de dichtkunst zelf – het ritme, de performance, de artiesten en hun woorden zijn veranderd. Ze hebben iets te zeggen. Het is aan jou om te luisteren. Met elke avond een andere groep performers, elke avond andere verhalen, elke avond een eigen thema. Steeds de pennen en de tongen geslepen. Verwacht poëzie, poetry slam, proza en punchlines. Verwacht je mond vol tanden en tot je traanbuizen geroerd.

Over Mensen Zeggen Dingen Mensen Zeggen Dingen (MZD) is een spoken word-organisatie die al sinds 2014 spoken word events organiseert in de vorm van tientallen (open) podium-events, talkshows, podcast, schoolprogramma’s, workshops en nog veel meer. MZD bereikt met meer dan tweehonderd artiesten duizenden jongeren. Wij vormen een organisatie die een plek wil zijn voor alle verhalen, en juist de verhalen die je normaal gesproken minder hoort.

Meer over de 3 sprekers: 

Hendrik de Pecker is ingenieur en schrijver van theater en poëzie. Hij put zijn inspiratie uit het alledaagse, zoals een gesprek bij de kassa, of het slappe gelul bij het zoveelste laatste biertje. Hendrik is ervan overtuigd dat poëzie simpel moet zijn, maar niet ongelaagd. Verder heeft hij drie kuiltjes in één wang en ééntje in de ander, en heeft hij vijf littekens op zijn hoofd. Eentje had er niet moeten zijn, want die was gelijmd. Maar omdat hij de volgende dag tegen een boom liep heeft hij voor altijd een litteken op zijn voorhoofd.

HIJ IS NOTOIR SLECHT IN HET SCHRIJVEN VAN BIO’S, MAG IK JULLIE VOORSTELLEN AAN JOEP SPAN. Als je iemand nodig hebt om je avond aan elkaar te lullen, dan ben je bij Joep aan het juiste adres. Hij maakt grapjes, drinkt bier, en met zijn iconische snor is hij altijd herkenbaar.

Mahat Arab is een Arnhemse schrijver en dichter die ondertussen in Amsterdam is neergestreken. Zijn teksten gaan veel over identiteit, onwennigheid maar ook over de humor die we in ongemak tegen kunnen komen. De afgelopen jaren was hij te zien op verschillende clubshows van Mensen Zeggen Dingen, Poetry Circle Nowhere, als onderdeel van het interdisciplinaire collectief MOT en won hij in 2021 de ILFU Verhalenwedstrijd.

Koop je tickets nu!

    [recaptcha]

     

     

    Stukafest wordt mede mogelijk gemaakt door