KEEK

@

Biografie

Music

Tim van Keeken (28), alias “KEEK”, is een rapper en spoken word artiest uit Nijmegen, die tegenwoordig opereert vanuit Utrecht. Van jongs af aan was KEEK al gefascineerd door muziek. Als kind was hij vaak met een akoestische gitaar bij het kampvuur te vinden. In zijn tienerjaren ontdekte hij de wereld van de hiphop en zo begon “the wonderwall guy” zich langzaam te ontpoppen tot beginnend raptalent. Na het
schrijven van zijn eerste songs begon hij mee te doen aan talentenjachten en muziekwedstrijden in de omgeving van Nijmegen. Zijn deelname aan “Hip Hop Hard” leverde hem een plekje op het podium van “Mensen Zeggen Dingen” op. Op dit spoken word evenement droeg hij zijn teksten voor zonder achtergrondmuziek. Op dat moment begon het balletje te rollen in de wereld van gesproken woord en stond KEEK op het affiche van menig spoken word evenement in Nederland en België. De droom om rapper te worden verdween tijdelijk naar de achtergrond.

In 2019 haalde KEEK deze oude ambitie weer van stal en schreef zich in voor “Clash of the Titans”. In deze wedstrijd bereikte hij de finale en wekte hij de interesse van verschillende organisatoren in de hiphopscene. Hij mocht optreden op het Utrechtse “Ongerept” in de Helling, op voorwaarde dat hij zich liet begeleiden door een volledige liveband. Hier werd “Het KEEK Collectief” geboren. Deze gelegenheidsband groeide langzaam uit tot de vaste liveband van KEEK en was al te zien bij onder andere “LE:EN Play” en de Nijmeegse Kunstnacht. Het collectief voegt een sausje van ingetogen jazzy beats toe aan de persoonlijke en eerlijke teksten van KEEK. Live neemt de band je mee in hun intieme, relaxte en sfeervolle eigen wereld. In november 2020 deed KEEK mee aan de muziekwedstrijd “ArtRocks”. Ter gelegenheid hiervan schreef hij het nummer “De Slaapkamer” bij het gelijknamige schilderij van Vincent van Gogh. Hij won, bijgestaan door het collectief, de halve finale in het van Gogh Museum en ging met de publieksprijs op zak naar de finale, die plaatsvond in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Hierna trokken KEEK en zijn band zich terug om te werken aan nieuw materiaal dat ze in 2021 met de wereld zullen delen.

Koop je tickets nu!

    [recaptcha]

     

     

    Stukafest wordt mede mogelijk gemaakt door