GINGE

@

Biografie

Music

Haar stem is zowel zwoel als scherp en haar muziek even zoet als pittig. De in Utrecht gevestigde GINGE is geïnspireerd door artiesten als Joy Crooks, Mahalia en Snoh Aalegra en maakt nummers die een cocktail zijn van RnB, pop en neo-soul.

In 2017 begon GINGE met het schrijven van eigen nummers. Met de hulp van producer Calrx Kent vond ze hoe krachtig het werkte om haar eigen ervaringen om te zetten in muziek. Liefdesverdriet, afwijzing en avontuur, het schrijven over grote onderwerpen hielp haar om haar gedachtes op een rijtje te krijgen.

Op haar debuut-EP ‘Belly’ komen verhalen langs over vrouw zijn, leegte, zelfverzekerdheid en liefde. Met behulp van Utrechtse formatie .multibeat omarmde ze de soul en jazz die altijd al ergens in haar schuil ging. In 2021 tourde GINGE door Nederland in het reizende muziekfestival Popronde.

Momenteel werkt GINGE hard aan haar tweede EP die in 2022 zal uitkomen. Onlangs kwam ze nog ten tonele op de nieuwe single van house DJ’s Sunnery James & Ryan Marciano, die maar weer liet zien hoe ze in meerdere genres toch een eigenheid weet te behouden. Wees ready om ook in het komende jaar weer verrast te worden door deze vrolijke rossige verschijning.

Koop je tickets nu!

    [recaptcha]

     

     

    Stukafest wordt mede mogelijk gemaakt door