Amira al Rawi

@Eendrachtsweg 33a

Koop je tickets nu!

Biografie

Dans

Amira al Rawi onderzoekt en bevraagt vrouwelijke rolpatronen in verschillende culturen in een zoektocht naar haar eigen identiteit.

Hoe bepaal je grenzen? En welke invloed heeft het leven met twee culturen en hun tegenstrijdige normen en waarden? De afwezigheid van haar moeder Nadia speelt een belangrijke rol in deze ontwikkeling en het vinden van de antwoorden.

Amira vind het belangrijk om met haar voorstellingen een verhaal met een sterke boodschap te vertellen. In 2017 maakt Amira haar eerste voorstelling Bouie. Deze voorstelling ging over het vastzitten in een systeem. Geïnspireerd door William Bouie Haden die opstond voor de rechten van de mensen zoals in zijn eigen woorden ”door de armen, voor de armen.”
In 2018 maak Amira haar tweede voorstelling Nadia, een ode aan haar moeder.

Choreograaf Shailesh Bahoran coacht Amira bij dit maakproces. Shailesh Bahoran is een veelzijdige danser en choreograaf die zich onderscheidt door zijn sterke techniek, originaliteit en expressiviteit. Hoewel stevig geworteld in de hiphop cultuur, schroomt Bahoran niet out-of-the-box te werken en laat hij zich inspireren door zijn Hindoestaanse achtergrond. Shailesh heeft onder anderen samengewerkt met Het Nationale Ballet, Don’t Hit Mama, Conny Janssen Danst, Het Nederlands Symfonieorkest, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Korzo en ISH Dance Collective.

  • location

  • Eendrachtsweg 33a
  • Eendrachtsweg 33A
  • Rotterdam

Heb je er al zin in? Haal je tickets nu!

 

 

Stukafest wordt mede mogelijk gemaakt door