Functies Stukafest Nijmegen

Donderdag 12-03-2020

Voorzitter
Als voorzitter ben je het gezicht van Stukafest Nijmegen. Je stuurt jouw team aan, maakt planningen, bewaart het overzicht en zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. Je bent van alles op de hoogte wat er binnen de organisatie gebeurt. Jij zorgt ervoor dat belangrijke discussies worden gevoerd en hakt knopen door. Daarnaast ondersteun je jouw bestuursleden waar dit nodig is. Als voorzitter ben je het gehele jaar bezig. De zwaartepunten liggen met name aan het begin van het jaar bij het schrijven van het projectplan en tijdens en rondom het festival zelf in februari.

Werklast: 2 dagen per week. Gedurende het hele jaar ben je met deze functie bezig.

Secretaris
De secretaris is net als de voorzitter vaak op de hoogte van alles wat er gebeurt binnen de organisatie. Jij beheert de mail, bent op de hoogte van belangrijke documenten voor de organisatie en notuleert bij vergaderingen. Daarnaast beheer jij de belangrijkste officiële documenten van de organisatie en houd je je bezig met administratief werk, zoals privacy-documenten en het Huishoudelijk Reglement.

Werklast: 1,5 dag per week. Gedurende het hele jaar ben je met deze functie bezig.

Penningmeester
Als penningmeester beheer jij de geldstromen van Stukafest Nijmegen. Je maakt aan het begin van het jaar een begroting, waarbij je een schatting maakt van kosten en baten van het komende jaar. Daarnaast ontvang jij de facturen van alle externe partijen gedurende het jaar en zorg jij ervoor dat deze betaald worden. Met deze functie ben je vooral bezig met puzzelen en rekenen.

Werklast: gemiddeld 2 dagen per week. Gedurende het hele jaar ben je met deze functie bezig. De zwaartepunten voor de penningmeester liggen aan het begin van het bestuursjaar bij het maken van een begroting, en na februari in verband met het uitbetalen van de artiesten, het maken van de eindafrekening en het schrijven van het financieel jaarverslag.

Acquisiteur
Zonder geld geen festival, en zonder acquisiteur geen geld. Als acquisiteur werk je nauw samen met de penningmeester, want op basis van de begroting van de penningmeester weet jij hoeveel geld jij moet verzorgen. Belangrijke taken voor de acquisiteur zijn het aanschrijven van fondsen en subsidieverstrekkers, contact opnemen met sponsoren en contact onderhouden met de verschillende samenwerkingspartners. Je kunt een sponsorpakket samenstellen voor partners, maar bent ook vrij om na te denken over ludieke vormen van acquisitie.

Werklast: gemiddeld 1,5 dag per week. Met name vanaf juli t/m november hiermee bezig. Na het festival enkele afrondingen.

PR-Online
Als PR-online hou jij je bezig met de sociale media van Stukafest Nijmegen, zoals de website, Facebook, Instagram en de ticketshop (ikbenaanwezig). Jij beheert welke teksten, foto’s en video’s op welk moment online gezet worden en gaat over online promoties. Jij kent je medestudenten en weet wat hen aantrekt op de sociale media. Samen met de PR-offline ontwerp je de huisstijl en denk je na over ludieke promotie-acties, zoals winacties.

Werklast: gemiddeld 2 dagen per week. Werklast per week verschillend en ligt aan hoeveel ervaring je hebt met design-programma’s (Photoshop, InDesign) en de verschillende social media.

PR-Offline
Als PR-offline houdt jij je voornamelijk bezig met het ontwerpen van de posters en programmaboekjes. Hoewel je nog niet precies hoeft te weten hoe je hiermee moet werken, is affiniteit met programma’s als Photoshop en InDesign een must. Samen met de PR-online ontwerp je de huisstijl van Stukafest Nijmegen en denk je na over ludieke promotie-acties, zoals winacties. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het aanschrijven en informeren van de (lokale) pers en heb jij het contact met fotografen die foto’s maken tijdens het festival.

Werklast: gemiddeld 2 dagen per week. Werklast per week verschillend en ligt aan hoeveel ervaring je hebt met design-programma’s (Photoshop, InDesign).

Programmeur
De naam zegt het al: als programmeur ga jij over het programma van Stukafest Nijmegen. Je hebt een brede interesse voor de verschillende culturele disciplines, vindt het leuk om acts te scouten en bent niet bang om met artiesten te onderhandelen over de gage/het honorarium. Het is belangrijk om gedurende het hele festivalseizoen (maar ook daarna) naar verschillende festivals en optredens te gaan kijken en een lijst bij te houden van mogelijke acts voor Stukafest Nijmegen. Daarna neem je contact op met de artiesten die jij graag op Stukafest Nijmegen zou zien. De uitdaging hierbij is om een gevarieerd en kwalitatief hoogstaand programma neer te zetten, dat past bij het karakter van Stukafest.

Werklast: gemiddeld 2 dagen per week. Vanaf juli t/m december met name bezig met acts bezoeken en contact leggen, dus in deze periode het drukst.

Kamercoördinator
Als kamercoördinator ben jij de spil in het web met betrekking tot alles wat te maken heeft met de studentenkamers van het festival. Jij gaat op zoek naar kamers en kamerhosts, onderhoudt hiermee het contact en verzorgt alle belangrijke informatie. Je gaat bij alle kamers langs zodat je een beeld krijgt van de ruimte en om de kamerhosts te leren kennen. Vervolgens ga je samen met de programmeur en productiecoördinator puzzelen om in iedere kamer een toffe act neer te zetten. Daarnaast heb jij het overzicht van wat er in iedere kamer nodig is, bijvoorbeeld programmaboekjes en brandblussers en zorg jij ervoor dat deze spullen in de kamers terecht komen. Met deze functie ben je met name bezig met communicatie: je vindt het leuk om mensen enthousiast te maken om kamerhost te worden, weet welke informatie belangrijk is en op welke manier je dit het beste kunt verstrekken en overlegt veel met de programmeur en productiecoördinator.

Werklast: gemiddeld 2 dagen per week. Vanaf het moment van kamerhosts zoeken tot en met Stukafest ben je veelal telefonisch bereikbaar. Werklast per week is verschillend.

Productiecoördinator
Als productiecoördinator heb je een veelzijdige taak: je bent op de hoogte van alles wat met techniek te maken heeft en bent eindverantwoordelijke voor het eindfeest.

Op basis van de technische rider van een act, beoordeel jij samen met de programmeur of je de benodigde techniek kunt regelen en of het binnen het karakter van Stukafest past. Het is daarom fijn als je affiniteit hebt met geluidstechniek. Daarnaast bespreek je samen met de kamercoördinator en programmeur welke act het beste in welke kamer past. Het is dus jouw taak om de tofste afterparty neer te zetten. Je gaat op zoek naar een geschikte locatie, boekt toffe acts en zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. Je bent dus een spin in het web: je werkt met je gehele commissie samen maar ook veel met externe partijen.

Werklast: gemiddeld 2 dagen per week. Zwaartepunt ligt vanaf eind november/december t/m de dag na Stukafest.

Ben je nou enthousiast geworden na het lezen van al deze functies en heb je vragen of wil je een praatje maken met het huidige bestuur? Stuur dan een berichtje via onze socials of mail naar stukafestcodc.nl. Solliciteren kan t/m 1 mei.

Stukafest wordt mede mogelijk gemaakt door