CHRONOS

@Roel

Koop je tickets nu!

Biografie

Dans

CHRONOS is een danscollectief bestaande uit vier dansers die afgestudeerd zijn aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sinds 2015 maakt CHRONOS fysiek en poëtisch werk dat belangrijke onderwerpen uit de maatschappij aan de kaak stelt.

The Three Graces is een dansvoorstelling over de herontdekking van vrouwelijkheid waarin het klassieke schoonheidsideaal wordt bevraagd. CHRONOS onderzoekt hoe de sensuele, haast onwerkelijke vrouw uit barokschilderijen zich verhoudt tot het brede concept van vrouw zijn in de huidige tijd.

In The Three Graces nemen drie danseressen van collectief CHRONOS je mee, verleidelijk als nimfen uit een schilderij, naar de meest sensuele en mysterieuze beelden uit de Renaissance en barok. Werken van Rafaël, Michelangelo, Botticelli en Rubens worden belichaamd, geleefd en gedanst.

De door schilders gecreëerde vrouwen laten op het doek vaak sensuele, elegante en onderdanige houdingen zien die het lichaam op haar schoonst tonen.

Wanneer deze poses op toneel tot leven komen, toont dit niet alleen de diepte van het figuur achter het schilderij, maar ook haar (im)perfectie, haar strijd om de pose neer te zetten en haar plezier in het genieten van haar schoonheid. Zo zijn de schilderijen een prachtig plaatje, maar objectiveren zij de vrouw ook. Hoe verhoudt zich de beeldvorming van de barok tot de huidige sociale media en in hoeverre definieert dit de manier waarop we naar de vrouw kijken?

In The Three Graces stelt CHRONOS de vraag ook aan het publiek: wat is schoonheid, wat is vrouwelijkheid voor jou?

Heb je er al zin in? Haal je tickets nu!

    [recaptcha]

     

     

    Stukafest wordt mede mogelijk gemaakt door