Kayleigh Beard

@Stukafest TV - Online (Stream)

Biografie

MuziekPerformance
Kayleigh Beard (1993) uit Groningen, maakt sinds 2016 elektronische muziek als “one-woman-band”. Ze haalt haar inspiratie uit de natuur, maar haar muziek valt niet zomaar in een allesomvattend genre. Denk aan: indie electronic, trip hop, electropop, melancholisch.

“Haar muziek bestaat uit dromerige elektronische beats met tamelijk hoge zangpartijen. De diepe bas gecombineerd met de trage repetitieve melodieën maakt het tot een bijna meditatief geheel en doet wat denken aan een donkere versie van het eerdere werk van SOHN.” -3voor12

Na verzeild te raken in de wetenschappelijke wereld van computer science en AI, deed Kayleigh een masteropleiding aan de kunstacademie in Groningen. Daar zat ze tussen de beeldende en nieuwe media kunstenaars en experimenteerde ze met technologieën voor het maken van muziek. Ze heeft bijvoorbeeld elektronische handschoenen ontwikkeld, die ze gebruikt als intuïtief muziekinstrument.

Kayleigh bracht in juli 2020 haar debuutalbum Ocean’s Pulse uit. Dit album is geïnspireerd op de hartslag van de aarde en de passie om er goed voor te zorgen.

“Hoewel de muziek van Kayleigh Beard uit Groningen niet onmiddellijk als heel toegankelijk kan worden gekenschetst, weet ze wel prachtig en gelaagd voor hen die de moeite nemen te luisteren een hele eigen wereld te ontsluiten met haar elektropop waarin diepe basklanken het een aards gevoel geven. Het is intuïtief en bij tijden prachtig sereen.” –The Next Gig

 
Koop je tickets nu!

    [recaptcha]