Stukanacht: Bon Sjef + Phill Ballins KOLLECTIVE

@

Biography

Bon Sjef & Phill Ballins is een Utrechts duo, wiens muziek nog het meest neigt naar een hybride van house, 80s retrowave, hiphop, funk en toffe toevalligheden. Deze stampot van invloeden levert evenwel een herkenbare sound op. Daaraan gekoppeld zijn de altijd solide woordkunst van Bon Sjef (Nick van Tergouw) en het kieskeurige oor van Phill Ballins (Olav Mackaay). De muziek van BSPB heeft wel wat weg van The Opposites en Delikt, maar is tegelijkertijd geïnspireerd door de producties van de jaren ‘80 tot aan nu.
Met hun energieke liveoptredens zijn ze hard op weg om een gevestigde naam in de stad en ver daarbuiten te worden.
In een studio die tot het plafond gevuld is met instrumenten, van synthesizers, loopstation, drumcomputer tot gitaren, smeedt het duo alles van downtempo lo-fi hiphop tot bangers met zinderende baslijnen.

Bon Sjef & Phill Ballins KOLLECTIVE is de live-bezetting, waarin een saxofonist, gitarist, drummer, synthesizer/bassist en dj/toetsenist het duo versterkt. Hoewel de producties elektronisch zijn, maken de live improvisaties op een loopstation, de organische samensmelting van sounds en natuurlijk een moshpit hier en daar de act zo onderscheidend en veelbelovend.

Send us a message!

Have any questions, comments or ideas for Stukafest? Want to sponsor us? Or leave a compliment? Contact Stukafest with the field below!

    [recaptcha]

     

     

    Stukafest is made possible by