Lowaddicts

@Spoorsingel 61

Biografie

ElectronicElectronical PopHip-Hop

Een krachtige, warme, elektronica-act die beweegt tussen house, pop en trip-hop. Zo kun je Lowaddicts het beste omschrijven. De typische Lowaddicts-ambiance zorgt voor zowel de behoefte om te dansen als voor het gevoel van wegdromen op een warme zomeravond.
Dillan, Maaike en Tessa, allen met een eigen muzikale achtergrond, hebben hun krachten gebundeld, wat resulteert in dé Lowaddicts-sound.

De naam Lowaddicts is een verwijzing naar het jaarlijkse Lowlands Festival: Een plek waar alle mogelijke muziekvormen naast elkaar kunnen staan en waar sfeer de belangrijkste factor is. Iets wat ook geldt voor Lowaddicts. In hun muziek staat sfeer centraal en creëren zij een plek waar alles; stijl, muzikale achtergrond en
persoonlijkheid samenkomt.

Van solo-, naar duo-, naar trio-act.
Als producer is Dillan in 2013 begonnen onder de naam Lowaddicts.
Na 2 jaar experimenteren met verschillende sounds en stijlen leerde hij Maaike kennen. Wat begon als een samenwerking als vocalist en producer, mondde al snel uit in een volwaardig duo.
In 2021 ging Lowaddicts een aantal nieuwe samenwerkingen aan, welke gebundeld zijn op hun EP ‘Fuse’. Een daarvan, namelijk die met Tessa, paste zo goed, dat ze
besloten zich samen te voegen tot trio-act.

Lowaddicts werkt tevens samen met Tim Thornton, de drummer van Fink. Met zijn input kwamen onder andere singles ‘This Is Not Your World’ en ‘Gulfstream’ tot stand, maar ook de meest recentelijke release, het album ‘Evolver’.
Ze speelden o.a. in Paradiso, Melkweg, op Bevrijdingspop Haarlem en zijn meerdere keren te gast geweest bij o.a. 3fm. Tevens is de remix van ‘Hide & Seek’ (gemaakt door Paul Hazendonk) opgepikt door Tiësto. Ook zaten ze bij de selectie van
Popronde 2020.

Op dit moment is het trio bezig met remixes van singles van het album die nog gaan verschijnen en ondertussen ook bezig met nieuwe muziek.

Sounds like: Bonobo, Moderat, Kiasmos, Underworld

     

     

    Stukafest wordt mede mogelijk gemaakt door