De Helling presents: The Avonden

@

Koop je tickets nu!

Biografie

Muziek

The Avonden – wat een cirkel is

Na het verschijnen van de solo-cd-with-a-little-help-from-his-friends ‘Nachtschade’ (Subroutine Records, 2016; **** de Volkskrant) formeerde zanger, gitarist en liedjesschrijver Marc van der Holst opnieuw een band rond zich, waarmee al snel aan een opvolger werd gewerkt: ‘wat een cirkel is’. ‘Nachtschade’ was een album vol vernuftige, ctionele minia- turen over bramenjam, praten met dieren, een 20-delige mes-senset en de liefde; de nieuwe, semi-autobiogra sche liedjesgaan over drank en drugs, platen achterstevoren draaien, kerken in brand steken, stemmingsstoornissen en verlies. Het is een echt ‘bandalbum’ geworden, met muziek die terug- grijpt op de jaren ‘90 (waarin driekwart van de band opgroei- de en zelfs bij elkaar op de middelbare school zat). Er staat nog net geen gevoelige, akoestische cover van ‘Smells Like Teen Spirit’ op.

De plaat is door Tammo Kersbergen en Floyd Atema opgeno- men in de Katzwijm Studio, het levenswerk van de te vroeg overleden Corno Zwetsloot, aan wie de plaat is opgedragen.‘wat een cirkel is’ verschijnt 9 november op cd en vinyl bij Subroutine Records.

Zang, gitaar: Marc van der Holst Elektrische gitaar, toetsen: Mark van Rijnberk Drums: Ineke Duivenvoorde Basgitaar: Jan-Pieter van Weel

+ Piano: Daan Overgoor

+ Brenda Bosma: Brenda Bosma

 

 

  • location

  • Weerdsingel Westzijde 33A
  • Utrecht

Heb je er al zin in? Haal je tickets nu!

 

 

Stukafest wordt mede mogelijk gemaakt door