Stukafest Interactive

@Van Speijkstraat 13bis

Koop je tickets nu!

Biografie

Performance

Nieuw op Stukafest Utrecht: Stukafest Interactive! Dwaal door het studentenhuis en ontdek je onverwachte muzikale talenten, kom erachter hoe jij je gedraagt tegenover technologie en doorbreek vooroordelen met deze vier interactieve installaties:

Raindrop
Marijn den Haan ontwikkelde Raindrop, een interactieve installatie, een muziekgame en een avontuur door een wereld van muziek. Open je oren en ontdek al spelend de mysteries van deze muzikale wereld.

In een serene atmosfeer speel je met Raindrop door het scherm aan te raken, waardoor je de muziek beïnvloedt. Raindrop is gericht op het ontdekken zonder enige muzikaliteit te vragen van de speler. Een avontuur voor iedereen die zowel alleen als samen te spelen is.

Het Realiteit Bureau
We oordelen vaak op grond van informatie uit de media. Maar hoe compleet is die
informatie eigenlijk?

Tijdens een vijf maanden durend verblijf in Oeganda ervoeren Lizzy Steller, Lynn Smit en Tessa de Boer hoe groot het verschil is tussen beeldvorming en alledaagse werkelijkheid. Met behulp van vier installaties verzamelt RealiteitBureau een collectie van 300 vragen en antwoorden van Nederlanders en Oegandezen. Samen vormen deze een nieuw, uniek verhaal tussen beide landen.

Homo Faber
Gedrag tegenover technologie ontmoet het innerlijk kind en creativiteit in de installatie Homo Faber. Met deze installatie, die Bianca Lurvink (22) en Eva Asscheman (19) in hun eerste jaar van Interactive Performance Design hebben ontwikkeld op de HKU, willen zij het publiek uitnodigen om te komen spelen met water, kleur en licht. Homo Faber gaat over de koppeling tussen analoog naar digitaal en wil de deelnemer op een speelse manier laten onderzoeken hoe hij/zij tegenover deze koppeling staat.

Bellyhorn
Bellyhorn is een groot, organisch, tastbaar en haast beestachtig instrument, bestaande uit een hoorn, een slurf en een ‘buik’. Als je in de hoorn zingt, ontstaan er sub-bastonen in het instrument. Hoe verder je je hoofd in de hoorn steekt, hoe luider je het instrument bespeelt. Als je de hoorn optilt, til je ook de toonhoogte op. Als je op de Bellyhorn ligt of zit (als luisteraar), kun je die bastonen enorm goed voelen in je lijf.

Kom dus zelf de sub-bastonen van de Bellyhorn uitproberen, op zijn buik zitten of liggen en knuffel zijn heftige trillingen. Pas op: dit instrument heeft je hele lichaam nodig om bespeeld te worden...

  • location

  • Van Speijkstraat 13bis
  • Van Speijkstraat 13BIS
  • Utrecht

Heb je er al zin in? Haal je tickets nu!

 

 

Stukafest wordt mede mogelijk gemaakt door