Rúm

@Nobeldwarsstraat 15

Koop je tickets nu!

Biografie

Dans

Dansen doen we ook tijdens Stukafest 2017! Of tenminste, we mogen het aanschouwen. Danstheater Rúm maakt dansvoorstellingen op locatie en heeft daarbij een sterking binding met Utrecht.

Danstheater Rúm is een jong gezelschap dat is opgericht in 2015. Stichting Danstheater Rúm wil beginnende beroepsbeoefenaars in uitvoerende dans, choreografie en ruimtelijk ontwerp een plek bieden om hun talent te ontwikkelen en ervaring op te doen door volwassen artistieke producties te maken op locaties in de regio Utrecht. Dat doen zij in wisselende combinaties van makers en uitvoerenden in dans, ruimtelijk ontwerp en andere kunstdisciplines. De combinatie van getalenteerde dans- en kunstprofessionals maakt dat Rúm komt tot producten, installaties en voorstellingen die de ruimte benutten, bevragen en transformeren.

In 2015 heeft Rúm haar eerste grote productie geproduceerd getiteld ‘Scheefst’. Momenteel werkt Rúm samen met het Utrechtse Blazers Ensemble aan hun tweede grote voorstelling. De titel van de voorstelling is ‘Tsjechog’ en ging in première op vrijdag 13 januari 2017 in de Geertekerk in Utrecht. Ook in deze voorstelling is een grote rol weggelegd voor het ruimtelijk ontwerp, de tsjechog in dit geval. Dat is een open, maar toch stekelige constructie die vaak bij roadblocks en in oorlogsgebieden wordt gebruikt.
Tijdens Stukafest laten Rúm en het Utrechts Blazers Ensemble een korte scène zien uit deze nieuwe productie.

  • location

  • Nobeldwarsstraat 15
  • Utrecht

Heb je er al zin in? Haal je tickets nu!

 

 

Stukafest wordt mede mogelijk gemaakt door