Korte film Vrijgekocht

@Vlietstraat 15

Koop je tickets nu!

Biografie

Film

Een film! Speciaal voor Stukafest Utrecht 2017! Oké, Carlijn Assink en Roel Millenaar maken speciaal voor ons een film over alternatieve levenswijzen.

Naar school. Hoger onderwijs. Studieschuld. Veertig uur per week werken. Huur betalen. Schuld afbetalen. Huis kopen. Nieuwe schuld. Carrière maken. Het is allemaal zo normaal. Iedereen doet het, omdat we zo zijn gevormd. Omdat de maatschappij daarop draait. Maar wat als je dit niet wil? Wat als je meer uit het leven wil halen, dan werken en geld verdienen en uitgeven? Kan het ook anders? En moet dan dan zo extreem? Met die vragen zijn Roel en Carlijn op pad gegaan. Vooral die laatste, want het liefste vinden ze een middenweg.

Vrijgekocht is een korte film over alternatieve levenswijzes in ecologische dorpen. Bob Radstake woont in een bos in Dalfsen, dicht bij Zwolle. De grote droom van Bob is om een een levend dorp bouwen. Een levend dorp? Ja, huizen gebouwd in groeiende bomen. Om dat te financieren organiseert hij een festival dit voorjaar. Hij leeft zelf al bijna compleet zelfvoorzienend, samen met zijn gezin op dit mooie, idyllische plekje.
Het andere ecodorp ligt in Bergen en is al meer van de grond. Jan Cuperus is jaren geleden bij een stichting gegaan. Met een paar mensen heeft hij een stuk grond gekocht. Vroeger was het een militair vliegveld, nu wordt het een ecodorp. Ze zijn al aan het experimenteren met woningen bouwen van leem,

Kom ‘m dus kijken, misschien is het je enige kans!

-

Film in Dutch

  • location

  • Vlietstraat 15
  • Utrecht

Heb je er al zin in? Haal je tickets nu!

 

 

Stukafest wordt mede mogelijk gemaakt door