Go Short | Film: ‘De Dood van een Tijgermoeder’ + Q&A (LNP)

@

Koop je tickets nu!

Biografie

FilmInteractiefLNP

Ook dit jaar is Go Short weer aanwezig bij Stukafest. Zij zijn razend enthousiast over korte films en grijpen elke kans om een podium te bieden aan filmmakers. Jaarlijks organiseren zij in april een festival geheel in het teken van de korte film, maar op Stukafest kan je de korte films al eerder bewonderen! Go Short neemt een Nederlandse filmmaker mee voor een filmvertoning met verdiepende q&a.

Thijs Bouman zal met zijn korte film “De Dood van een Tijgermoeder” deelnemen aan Stukafest.

Thijs is in 1995 in Amsterdam geboren. Op de middelbare school besloot hij na het kijken van veel films dat hij het zelf ook wilde proberen. Hij meldde zich aan voor het oriëntatiejaar op de Nederlandse Filmacademie, om zo veel mogelijk ervaring op set op te doen. Vervolgens heeft hij zich aangemeld voor Regie Fictie op de Nederlandse Filmacademie en dit jaar studeert hij daar af.

In zijn derde jaar van de opleiding produceerde hij de film “De Dood van een Tijgermoeder”. De film gaat over een moeder die over lijken gaat om haar zoontje met VMBO-advies naar een hoger schoolniveau te tillen.

Zelf zegt hij hier over: “Hoe groot we dit soort ogenschijnlijk kleine problemen maken zegt volgens mij heel veel over de tijd waarin we leven en de dingen die we tegenwoordig van waarde schatten. Ik wil ook dat mijn personages altijd iets slechts in zich hebben. Het is sowieso niet leuk om te kijken naar iemand die alleen maar de juiste keuzes maakt, maar ik denk dat je best ver kan gaan in hoe unlikable personages in een film zijn. Ik denk namelijk ook dat er steeds meer behoefte is aan dit soort personages.”

 

  • location

  • Wijde Begijnestraat 21B
  • Utrecht

Heb je er al zin in? Haal je tickets nu!

 

 

Stukafest wordt mede mogelijk gemaakt door