Biografie

Muziek

Sam Raaijmakers (24), bekend als Nederhop artiest Massi, schrijft op zijn twaalfde zijn eerste teksten. Op zijn veertiende vindt hij de weg naar de studio en is daar sindsdien niet meer weg te slaan.
Met zijn autobiografische teksten, verfrissende beat keuze en zijn anarchistische denkwijze weet hij mensen mee te krijgen. Harde teksten worden opgevolgd door contrastvolle, soulvolle zanglijnen en in zijn show wisselt Massi melancholie af met opzwepende noten. Met een ijzersterke live band ter ondersteuning staat elk optreden van deze artiest garant voor een killer performance.

In augustus 2015 begint Massi met zijn studie aan de Rockacademie in Tilburg en nog geen drie maanden daarna verscheen zijn eerste solo EP genaamd ‘Massi’. Ook 2016 begint goed voor de jonge artiest. Zo staat hij twee keer in 013 Tilburg, speelt hij in de Melkweg Amsterdam tijdens de finale van ‘Wanted’, staat hij op verschillende festivals, waaronder Reuring in zijn geboortestad Purmerend en WOO HAH! In zijn huidige woonplaats Tilburg.
18 december sluit Massi met 7-koppige live band zijn jaar toepasselijk groots af tijdens de finale van De Grote Prijs van Nederland in de Paradiso te Amsterdam. Hij belandt in de finale nadat hij in november tijdens de halve finale door de professionele jury werd uitgeroepen tot favoriet van de avond. Ook tijdens de finale in de Paradiso in Amsterdam gaat Massi naar huis met een erkenning, namelijk de publieksprijs.

Tijdens het optreden in Amsterdams beroemde poppodium ‘Paradiso’ speelde hij nummers van zijn laatste EP ‘Praktisch Volwassen’, die in samenwerking met de producers Jaro Heijster en Tycho Poort tot stand werd gebracht. Van de tweede en meest persoonlijke single ‘Alles’ komt in de derde week van januari de video uit, zo luidt Massi het nieuwe jaar goed in. Ondertussen wordt er keihard doorgewerkt aan nieuwe muziek met producer en goede vriend Tycho Poort. Precieze data worden nog niet prijsgegeven, maar dat het slechts een kwestie van tijd is voor er nieuwe muziek aan komt is zeker. Kortom; Massi is een artiest om in de gaten te houden.

  • location

  • Primus van Gilsstraat 34
  • Tilburg

Heb je er al zin in? Haal je tickets nu!

 

 

Stukafest wordt mede mogelijk gemaakt door