Foxlane

@Cul du Sac

Koop je tickets nu!

Biografie

Muziek

NL

Het vierkoppige Foxlane ontmoette elkaar in Nijmegen, alwaar ze vlot naam maakten door de strakke en energieke liveshows. De meeste geboekte act van de Popronde (2019) en de winnaar van de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland (2018) nam in 2017 eigenhandig de EP “All Quite Good Now” op in de schuur van de bassist. Het nummer “Birmingham” van diezelfde EP wist al meer dan anderhalf miljoen streams binnen te halen.

De vier jonge honden leveren een moderne blik op de indiescene. De frisse sound is te herleiden naar de explosiviteit van Foals met de rauwheid van Shame: de gitaren en synths dagen de immer strakke ritmesectie uit, waar frontman Guus Timmermans zichzelf vol zelfvertrouwen tussen stort met catchy hooks en verfijnde teksten.

Foxlane komt in 2020 met een gelijknamige EP, opgenomen in de Amsterdam Recording Company met Igor Wouters. Met een nieuwe volwassen sound bewijst het kwartet een grote belofte binnen de Nederlandse indiescene te zijn – en klaar voor de grote festivals.

 

EN

Indie four-piece Foxlane met in Nijmegen, quickly making a name for themselves through their energetic and erretic live shows. The band deliver a modern look on the current indie scene – their sound being tracable to Foals’ explosiveness and Shame’s rawness. In 2019, Foxlane managed to become the most-booked act during Popronde, marking them as one of the country’s most exciting discoveries.

  • location

  • Cul du Sac
  • Heuvel 48
  • 5038 CS Tilburg

Heb je er al zin in? Haal je tickets nu!

 

 

Stukafest wordt mede mogelijk gemaakt door