Salsa Workshop hosted by Cretopia

@Cretopia

Koop je tickets nu!

Biografie

Colombiaanse SalsaDansDansworkshop

Leraar - Cesar Lopez

“Studenten vertellen mij dat ze energie krijgen van mijn Salsa lessen! Het geeft mij veel energie dat te zien en te horen!” - Cesar Lopez

CaliRumba’s “Salsa Colombiana” dansleraar Cesar Lopez is geboren en getogen in Bogotá, Colombia. Van jongs af aan maakt salsa een deel van zijn leven uit, in een omgeving waar het een essentieel onderdeel van de cultuur is. Zoals elke andere Columbiaanse leraar van CaliRumba stroomt salsa door zijn aderen.
Als tiener leerde hij zichzelf danspassen en technieken aan in de lokale dansgroep- en school, tot een goed uitgevoerde auditie hem de kans gaf deel uit te maken van de dansgroep Sabor Mestizo. De vele optredens die volgden gaven hem de kans zijn danstechnieken te verbeteren.
Ruim 10 jaar geleden is Cesar naar Nederland verhuisd en begon hij vrijwel direct met het geven van salsalessen in Rotterdam. Dit doet hij tot op de dag van vandaag. Hij heeft deelgenomen aan masterclasses in jazz, modern en klassiek ballet op Codarts Rotterdam. In de eerste helft van 2012 woont en werkt hij in Rio de Janeiro, waar hij sambalessen volgt.
Momenteel woont, werkt en studeert Cesar in Rotterdam en Amsterdam. Hij is lid van het Mexicaanse folkloristische ballet Viva Mexico, de Russische dansgroep Kalinka, en de dansgroep Danzas de Mexico. Door de jaren heen heeft hij met deze dansgroepen op vele festivals en podia opgetreden.
Na drie jaar salsa lessen geven bij Swing Latino in Amsterdam, richt hij zich nu, samen met danspartner Alex Garcia, op zijn eigen dansschool CaliRumba.

Dansen geeft kracht en energie: het is goed voor lichaam en geest en helpt je emoties de ruimte te geven. Er bestaan vele types van Salsa, maar Colombiaanse salsa is onderscheidend.

  • location

  • Cretopia
  • West-Kruiskade 51
  • Rotterdam

Heb je er al zin in? Haal je tickets nu!

 

 

Stukafest wordt mede mogelijk gemaakt door