DOT Quartet

@Fons

Koop je tickets nu!

Biografie

ImprovisatieJazz/WorldMuziekStrijkkwartetWorld

Pablo Rodríguez - viool | Chris Kosides - viool | Yanna Pelser - altviool | Iván Nogueira - cello

DOT Quartet bestaat uit violisten Pablo Rodríguez en Chris Kosides, altvioliste Yanna Pelser en cellist Iván Nogueira. Het viertal veelzijdige musici ontmoetten elkaar in 2013 op het Codarts Conservatorium Rotterdam.

Na een klassieke muziekopleiding te hebben afgerond begonnen ze de mogelijkheden van het strijkkwartet in andere genres te onderzoeken. Jazz en wereldmuziek bleken een uitkomst, en in die genres begonnen de kwartetleden zelf muziek te componeren. Ze laten zich beïnvloeden door grootheden als het Turtle Island Quartet, Pat Metheny, Duke Ellington en Hermeto Pascoal. Het resultaat is een nieuwe sound, waarin groove en improvisatie centraal staan.

De afgelopen drie jaar waren ze te zien op bekende podia zoals BIRD, De Doelen, North Sea Round Town, Café La Palma (Madrid) en Teatro Guiniguada (Las Palmas, Gran Canaria). Ook werden ze uitgenodigd te spelen op het “Fifty Fiddles Festival” (Rotterdam), “Comicon” (Thessaloniki) en waren recentelijk finalisten bij de “Music Matters Awards” (Rotterdam), waar ze een eervolle vermelding van de jury ontvingen voor de innovatie en kwaliteit van hun muziek.

Begin 2016 verscheen DOT Quartet’s debuutalbum 'Travelers'. Ze presenteerden het album op tour door Spanje en de Canarische Eilanden in februari/maart 2016. Tijdens deze tour produceerden ze de show “Concuerdancias”, in samenwerking met singer/songwriter Aristides Moreno uit Gran Canaria. De input van de 'dots' geeft Moreno's muziek een nieuwe dimensie die zeer positief ontvangen werd door zijn grote, trouwe publiek.

  • location

  • Fons
  • Schiedamseweg 17c
  • Tussendijken

Heb je er al zin in? Haal je tickets nu!

 

 

Stukafest wordt mede mogelijk gemaakt door