Doktor Schnitt

@Alessandro

Koop je tickets nu!

Biografie

BandDrum 'n BassElectronicsFunkMuziek

Philipp Ernsting - drum, electronics | Nique Quentin - percussie, electronics | Bruno Ferro Xavier da Silva - basgitaar, electronics

Doktor Schnitt is een aanstekelijk dansbare muzikaal trio uit Rotterdam dat bestaat uit bassist Bruno Ferro en een reeks pedalen, drummer Philipp Ernsting en percussionist Nique Quentin. Hun drum ‘n bass georiënteerde muziek waaiert uit naar funk, disco, jungle en ambient, uitgevoerd met een strakke punk attitude.

Nique Quentin (Percussie, Electronics) werd geboren in Duitsland. Hij groeide op in Kreuzberg omgeven door kunstenaars en muzikanten. Zo ontstond er al op jonge leeftijd een passie voor muziek. Na zijn jeugd in Duitsland, vertrekt Nique naar Nederland om Latin Percussie te studeren aan het Rotterdams Conservatorium. Nique is een begenadigd congaspeler, maar is ook begaan met instrumenten zoals de bongo, timbales, de djembé en een reeks andere instrumenten van over de hele wereld.

Bruno Ferro Xavier da Silva (Basgitaar, Electronics) is Rotterdams bekendste basgitarist. Hij is actief in improvisatie- en clubcircuits als frontman van verschillende bands zoals Stöma en Doodoo’s Coffee. Met tours in binnen‐ en buitenland heeft hij zich ontwikkeld tot een veelzijdig artiest. In 2011 won hij de Jur Naessens Muziekprijs 2011: een van de grootste muziekprijzen in Nederland voor jong en vernieuwend talent.

Philipp Ernsting (Drums, Electronics) is uit Lünen gekomen om Drum te studeren aan het Conservatorium in Rotterdam en is sindsdien verbonden met deze stad. Hij was onderdeel van verschillende bands en projecten, waaronder dZoNk, Acid Folk Five, Nanko, Albatre, Nachgewürzt, and Ventriloqiusm, variërend van techno tot bulgaarse folk en jazz. Philipp maakt ook deel uit van projecten in moderne dans, en produceerde afgelopen jaar de muziek voor de documentaire Matchmaking in the City.

  • location

  • Alessandro
  • 1e Middellandstraat 71B
  • Rotterdam

Heb je er al zin in? Haal je tickets nu!

 

 

Stukafest wordt mede mogelijk gemaakt door