Line Up Stukafest Nijmegen 2018

Woensdag 20-12-2017

Eindelijk zijn alle acts bekend en staat de kaartverkoop open! Voor uitgebreide informatie per artiest, zie hieronder of klik hier voor ons Facebook evenement!
//
You can find more information per artist below or @fb!

(1) A. Rob Moir – Muziek
Na een aantal succesvolle tours in Australië, Canada, Europa, UK en USA, heeft Rob Moir zichzelf wel bewezen. Stukafest Nijmegen is trots deze Canadese Singer Songwriter te mogen verwelkomen op Nederlandse bodem. Hij tourde door Europa op zijn fiets(!) en staat in februari bij ons in een studentenkamer.
//
After multiple successful tours in Australia, Canada, Europe, UK and USA, Rob has proven his ability to silence rowdy audiences with his intimate performances, quick humour, and captivating stage presence. Stukafest Nijmegen is proud to welcome this Canadian Singer Songwriter. His Europe tour he did by bike(!) and in February he performs in one of our student rooms.

(2) B. Bovenste knoopje open – Muziek
De mannen van Bovenste Knoopje open springen de planken op met een voorstelling waar ze belangrijk doen over kapitalisme, hedonisme, onze hedendaagse moraliteit en zichzelf. Dus das nie mis. Een kakofonie van integere verhalen, kekke muziek, speelse absurditeit en een ontwapenende chemie.
//
The lyrics of these funky songs are unfortunately only in Dutch.

(3) C. Steel Sheep – Muziek
Dit internationale progressive folk music trio bestaat uit Bela Horvat (Slovenië/VS) op viool, Virxilio da Silva (Spanje) op gitaar en Matt Adomeit (VS) op contrabas. Traditionele Keltische muziek en Amerikaanse bluegrass vormen de inspiratie voor hun vernieuwende composities en improvisaties. De vrij complexe compositievormen en moderne speeltechnieken geven de muziek een aangename diepgang. Toch ligt de muziek lekker in het gehoor en swingen ze er flink op los! Zie onderstaande video getiteld ‘Unibrow’.
//
Steel Sheep is an international progressive folk music trio consisting of Bela Horvat (Slovenia/USA) on violin, Virxilio da Silva (Spain) on acoustic guitar and Matt Adomeit (USA) on double bass. The music they play uses Celtic music and American bluegrass as a basis for entirely original compositions and improvisations. Together they create a seamless blend that never fails to deliver a unique and entertaining performance!

(4) D. Daniel Cane – Muziek
Liefdesliedjes met een rauw randje in de stijl van Damien Rice en Ed Sheeran die gaan over gebroken harten; het verliezen en het terugvinden van de liefde. Dat is Daniel Cane in een notendop. In drie jaar tijd deed Daniel Cane meer dan 500 optredens. Hij speelde in de voorprogramma’s van o.a. Stef Classens, De Dijk, Kim Churchill en een complete Danny Vera tour. Daarnaast speelde hij live bij Giel op 3FM, zoals te zien is in het bijgevoegde filmpje, en werden er verscheidene festivals aangedaan.
//
Love songs with an edge, think of Damien Rice and Ed Sheeran. Songs about broken hearts and losing and refinding love, that’s Daniel Cane in a nutshell. Within three years Daniel Cane played over 500 gigs, several supporting programmes and at festivals. And as you can see in the video below, preformed live on the radio.

(5) E. Nader Issa – Muziek
In 2013 dwong de oorlog in Syrië hem en zijn gezin te vluchten. Issa bleef echter vasthouden aan zijn passie: saxofoon spelen. Inmiddels speelt hij al tientallen jaren op professioneel niveau. Hij speelde onder andere bij de Oudejaarsconference 2016 van Claudia de Breij. Wij zijn vereerd dat hij 7 februari met zijn easy listening loungemuziek deel uitmaakt van ons programma!
//
The war in Syria forced Nader Issa and his family to flee from Syria. Playing the saxophone has been his passion for most of his life. Nowadays he plays as a professional musician in the Netherlands. We are honoured tot have him the 7th of February!

(6) F. Grote Prijs van Nederland – Muziek
We hebben de eer om dit jaar een deelnemer van de Grote Prijs in een kamer te programmeren! Dit is een platform voor muzikale talentontwikkeling van eigen muziek binnen de Nederlandse popsector en het live-circuit. Tussen de competitiewinnaars zaten onder andere Junkie XL en Brainpower. Kortom: veel belovend! De daadwerkelijke act zal later bekendgemaakt worden.
//
The Grote Prijs van Nederland (Dutch for “Grand Prize of the Netherlands”) is a series of music awards handed out yearly since 1983 to recognize talented new Dutch musicians. It is the largest and longest-running pop music competition in the Netherlands. Previous winners include producer Junkie XL and rapper Brainpower. The actual act will be announced later.

(7) G. The Neighbours – Muziek
A capella groep ‘the Neighbours’ bestaat sinds oktober 2015 en zingt onder leiding van Tineke Blok een breed repertoire aan nummers, met veel zelfgemaakte arrangementen. Deze groep jonge stemmen uit Culemborg heeft speciaal voor Stukafest een surround sound act in elkaar gezet. Als dat niet een bijzonder sfeertje gaat geven…
//
Ten diverse and young voices will sing in a surround sound formation a variety of songs, completely a capalla conducted by Tineke Blok.

(8) H. Jumpin’ Jacks – Muziek
Thomas, Lex en Rozemarijn vormen samen Jumpin’ Jacks. Een mix van blues met garagerock en psychedelische invloeden maken dat dit trio een unieke sound heeft. Omdat ze zo goed op elkaar ingespeeld zijn durven ze risico’s te nemen op het podium, waardoor geen optreden hetzelfde zal zijn. Eerder traden ze al op in Nijmegen op de Kaaij en nu gaan ze ook tijdens Stukafest er een feestje van maken!
//
Thomas, Lex and Rozemarijn together are Jumpin’ Jacks. Their music is a mix of blues with garagerock and it also has psychedelic influences, which makes their unique sound. They aren’t afraid of taking risks on stage and no performance is the same. They’ll transform the student room into a real concert!

(9) I. Versjes van Lars – Literatuur
Versjes van Lars zijn versjes van Lars van der Werf, een in 1987 geboren plezierdichter en schrijver uit Rotterdam. Lars schrijft alledaagse versjes over hele normale dingen, liefde, seks, het weer en dieren. De versjes omringt hij op het podium met gezellige verhalen, scherts en zelfspot. Allemaal om uit die moeie, uitgeputte lichamen van de mensen de simpele ontroering, de plaatsvervangende schaamte, de onverwachte lach, de lichtjes in de ogen en de ongecontroleerde huppel op straat te laten ontsnappen.
In november 2014 verscheen het boekje ‘Versjes van Lars’ en in februari 2016 kwam ‘Heb lief’ uit, allebei bij uitgeverij J.M. Meulenhoff. Van de boekjes zijn al meer dan 20.000 exemplaren verkocht en ze zijn overal in Nederland en België (en online, uiteraard) verkrijgbaar.
//
Lars’ performance is unfortunately only in Dutch, of course everybody is welcome!

(10) J. Mensen Zeggen Dingen – Literatuur
Er waait een nieuwe wind door Nederland want er staat een groep mensen op. Een groep mensen bestaande uit mannen en vrouwen uit alle windstreken. Het gaat om een groep artiesten die alle leeftijden hebben en wortel hebben geschoten in een andere omgeving. Deze groep mensen is enkel gewapend met microfoon, heeft niets dan het woord te verspreiden. Mensen Zeggen Dingen voorziet deze wonderbaarlijke mensen van een podium. Bereid je voor op komedie, snoeiharde voordrachten en rijmelarij van het hogere niveau.
//
The poetry of ‘Mensen zeggen Dingen’ is unfortunately only in Dutch.

(11) K. De Nieuwe Oost – vh Wintertuin – Literatuur
De studentenkamer van De Nieuwe Oost (vh Wintertuin) is gevuld met proza en muziek. Corinne Heyrman brengt al dan niet waargebeurde jeugdherinneringen in voordracht en zang en Laurens van de Linde draagt voor en ondersteunt zichzelf daarbij op piano. Dus plof neer en luister naar deze veelzijdige jonge schrijvers!
//
This performance is unfortunately only in Dutch, of course everybody is welcome!

(12) L. De Verhalenverteller – Theater
De verhalenverteller (Godfried Beumers) is een verteller die allereerst stilte oproept en vervolgens met taal aan de slag gaat. Hij roept hiermee personages en landschappen, beelden en gedachten tevoorschijn. Met zijn lichaamstaal creëert hij afstand en nabijheid, en op die manier geeft hij een wereld die nog niet bestond weer. ‘Vertellen is toveren,’ zegt hij over zijn werk, ‘en dat is een magische bezigheid!’ Zijn enorme repertoire, met verhalen over liefde, beproevingen en avonturen, over begin en einde en de doorgaande levenscirkel, bestaat uit verhalen uit alle windrichtingen, waar hij – al naar gelang de wind waait – een keuze uit maakt.
//
De Verhalenverteller’s performance is unfortunately only in Dutch, of course everybody is welcome!

(13) M. Klankschalen concert – Interactieve performance
De werking van klank: De helende kwaliteiten van geluid waren in de oudheid algemeen bekend. Vooral bij de Egyptenaren, de Grieken, de Chinezen en de Indiërs. Wereldwijd vind je in verschillende tradities verhalen over schepping door klank: de wereld is ontstaan door klank. Gedachten komen tot rust. Je hart opent zich. Tijdens de klankhealing heb je vaak geen besef van tijd en ruimte. Je hoeft even helemaal niets.
Geniet van een rust moment in je drukke studentenleven door de studentenkamer met het klankschalen concert te bezoeken!
//
Unfortunately, this act is only in Dutch.

(14) N. Broken Toaster Records (Artez) – Live art performance
Broken Toaster Records, een initiatief van kunstenaar Kasper van Moll, is een
kunstenaarscollectief en platenlabel dat muziekgerelateerde performances
maakt. De performances hebben echter meestal alleen maar heel in de verte iets met muziek te maken. Verwacht dus een knapperig ontvreemdende bijdrage aan de avond die waarschijnlijk totáál zal afwijken van de rest van het programma.
//
Broken Toaster Records, an initiative of the artist Kasper van Moll, is an artist collective and a recordlabel that makes music related performances. Most of the time the performances only have a hint of music in them. Expect an unconventional contribution to the night, which will probably be totally different from all the rest of the program.

(15) O. Waterballet – Performance
Muziek en beeldende kunst worden één in het werk van Kamiel Rongen, de man achter Waterballet. In zijn werk ligt de focus op balans tussen deze twee, waarbij zijn live kunst specifieke gevoelens en sfeer naar boven kan brengen. Check de video hieronder voor een impressie van dit bijzonder originele onderdeel van ons porgramma op Stukafest 2018!
//
Waterballet creates the essence of a digital world by using physical materials. The work predominately focuses on the balance of sound and visuals that construct specific feelings and atmospheres, submerging the viewer in an abstract landscape. Check the video below for an impression!

(16) P. Frédérique Arnold – Kleinkunst
In De Levensgenieter grijpt Frédérique Arnold naar herinneringen, voorwerpen en de mensen om haar heen, op zoek naar een groots en meeslepend
leven. Een solo waarin Frédérique ontroert, inspireert en prikkelt met zang en gesproken woord om (de) liefde te vinden en haar onzekerheid te overwinnen.
//
Frédérique’s show is unfortunately only in Dutch.

(17) Q. Andries Tunru – Cabaret
Cabaretier Andries Tunru vult de ruimte met zijn spel en je hoofd met zijn verhalen. Venijnig charmant, vreemd analytisch en met verbazend veel vaart. Won de publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival, de jury- én publieksprijs op het het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en schrijft zijn bio’s in de derde persoon zodat het lijkt alsof hij daar een mannetje voor heeft.
//
Andries’ show is unfortunately only in Dutch.

(18) R. Sabba – Theater
‘We promise it won’t be boring’ is een voorstelling over de mens, voor de mens, die dichtbij durft te komen. Je wordt meegenomen in een wereld waarvan je nog niet wist dat ie bestond. Geïnspireerd door onder andere David Bowie vertellen ze verhalen, zingen ze, maken ze grappen en zetten ze zichzelf voor schut maar laten het publiek altijd in hun waarde. Ze geven je een kijkje in hun visie op de wereld, waarin ze opzoek gaan naar de betekenis van hun dromen en de juiste manier om liefde te vinden. Laat je verassen door dit energieke, poëtische, muzikale duo. Geniet, want voor je het weet is het weer voorbij…
//
SABBA’s theater performance is unfortunately only in Dutch, of course everybody is welcome.

(19) S. Maartje Goes ‘This is Y’ (CTF) – Theater
We mogen dit jaar een act van het Café Theater Festival verwelkomen. In ‘this is Y’ maakt het publiek kennis met drie jonge vrouwen die worstelen met de liefde. De zoektocht naar liefde is eeuwenoud, maar de manieren om ernaar op zoek te gaan veranderen, net als ons eigen vermogen het te vinden. Door middel van muziektheatrale scenes en close harmony melodieën gaan drie ijzersterke muzikantes op zoek naar verbinding en contact en brengen ze bravoure en kwetsbaarheid naar Stukafest.
//
Unfortunately, this act is only in Dutch, of course everybody is welcome

(20) T. Go Short – International Short Film Festival Nijmegen – Film
Ook dit jaar gaan we weer een samenwerking met Go Short aan, die zich specialiseren in Short Films. Stichting Go Short heeft als doel een bijdrage te leveren aan het uitdiepen en het verbreden van de korte filmcultuur, nationaal en internationaal, door middel van het organiseren van een jaarlijks internationaal filmfestival voor de korte film. Nu komen ze dus ook naar één van onze studentenkamers!
//
Go Short’s mission is to strenghten the short-film culture in The Netherlands and beyond, by organizing an annual international film festival for Short films. Similar to previous years, Stukafest will once again collaborate with Go Short. Be sure to check them out at one of our student rooms if you are interested in (short) films! It’s however not certain yet if the film will be in English. Stay tuned!

X. EINDFEEST
Upon 7 Woods – DJ duo
Stukafest is natuurlijk Stukafest niet als het niet eindigt met heerlijke muziek om op te dansen. Daar helpt Upon 7 Woods ons mee! Luc Tromer en Jitte van Veen vormen een duo dat met hun muziek ervoor zorgt dat je niet stil kan staan!
//
Stukafest wouldn’t be Stukafest without the amezing music to dance on at the afterparty! Upon 7 Woods will make sure of this. It’s a dj-collective that consist of Luc Tromer & Jitte van Veen. Their forces combined will make you wanna dance!

Glitterende Eenhoorn – VJ
Glitterende Eenhoorn maakt geweldige visual art, hij is bekend voor zijn videoclips voor Roosbeef, Lucky Fonz III en Wouter Hamel. Op het eindfeest zorgt hij ervoor dat de muziek van de DJ’s nog bijzonderder wordt met zijn visual art!
//
Glitterende Eenhoorn or the Glittermensch as he is called by his friends is a human being who makes all kinds of visual art. He made several music videos and now he’ll join us during the afterparty and make the music of the DJ’s even more spectacular with his art!

Phoam – Band
De songs van Phoam gaan van dromerige indie-popliedjes tot opzwepende beukers. Een mengelmoes van ieders brainwaves. Binnen een jaar na oprichting kwam de carrière in een stroomversnelling en wisten de jongens van de Noord-Hollandse band al een goede naam op te bouwen in binnen- en zelfs buitenland. En dat is nog maar het begin.
//
Phoam has on one side dreamy indie-pop songs and on the otherside energetic dance music. A little bit of everything can be heard in their repertoire. Not even one year after the founding of the band Phoam was well-know both nationally and internationally, and this is only the beginning.

HeroS – DJ
Met vaste clubs in verschillende steden weet deze krullenbol wel wat draaien is. Met zijn energieke performance is het met HeroS gegarandeerd voetjes van de vloer. Met meer dan 250 boekingen waaronder menig studentenfeest in Doornroosje én het Batavierenfeest, is het nu tijd om Stukafest af te breken! Verwacht hete glijers, de dikste house en de lekkerste guilty pleasures!
//
This guy can regularly be found in several clubs in different cities. With his energetic performance he definitely will make sure everybody starts dancing. After more than 250 bookings he knows how to build a a party. Now it’s time to entertain the visitors of Stukafest. You can expect some hot melodies, great house music and of course your guilty pleasures!

Surprise band
We’ll announce the third and last band later this year, stay tuned!

Stukafest wordt mede mogelijk gemaakt door