Grisly Faye – Vrijdag

@Vollersgracht 21a

Koop je tickets nu!

Biografie

Muziek

Margaryta Kulichova (aka Grisly Faye), begon haar band in het voorjaar van 2014 in Warschau. Sinds toen heeft ze meer dan 8 tournees gehad, wat neerkomt op ongeveer 50 concerten in Oekraïne, Polen, Tsjechië, Duitsland en Nederland!

De stad en de natuur zijn een belangrijk onderdeel van Grisly Faye's muziek. Het is alsof de tot de stad behorende dans muziek, het gezang van de vogels en het bewegen van het bos absorbeert. Je denkt je nu misschien wel voor te kunnen stellen hoe dat klinkt, je kunt het ergens in het archief van je gedachte wel naar voren halen, maar of het daadwerkelijke bestaat blijft een zoete mysterie.

Haar voornaamste instrument zijn opnames uit het veld! Ze verzamelt geluiden en inspiratie van over de hele wereld. Haar eerste EP 'Drown' is opgenomen in Warshau, Kiev, Krakau, en de Karpaten en werd eind 2014 uitgebracht. Na haar tournee door Europa in het begin van 2016 kwam de LP 'From Far Away' uit. De titel track van dit album is een oud Nederlands liedje over een matroos - 'Op zee'. Dit nummer werd opgenomen in Utrecht en geproduceerd en gemixt in Oekraïne.

De laatste release 'Khvylyam' was een experiment. De gehele tekst is in het Oekraïens, en de plaat is geproduceerd op een eiland met het gebruik van energie van de zon en de wind.

  • location

  • Vollersgracht 21a
  • Vollersgracht 21A
  • Leiden

Heb je er al zin in? Haal je tickets nu!

 

 

Stukafest wordt mede mogelijk gemaakt door