Stukafest Groningen Routes: The Blog

Dinsdag 04-02-2020

Jazeker wel!

Een van mijn favoriete aspecten van Stukafest is de locaties. Stukafest is niet alleen een kans om je te verwonderen bij optredens van drie zeer interessante rijzende sterren, het is ook een eerlijke kijk in het studentenleven (vandaar ook de sokken op ons logo). Maar wij, het bestuur van Stukafest Groningen, kunnen het begrijpen dat je misschien moeite hebt met kiezen als je je (klein) kinderen meeneemt, als je de Nederlandse taal aan het leren bent, of als je voor geen mogelijkheid die drie trappen naar een zolderkamertje op gaat komen. Gelukkig hoef je je ook dan geen zorgen te maken! Vanuit mijn expertise als babysitter/grote zus, spreker van vele buitenlandse talen en fervent hater van trappen, zal ik, Djamila, je een aantal tips geven.

Kijkwijzer

Eigenlijk zijn bijna al onze optredens super geschikt voor kinderen, met uitzondering van de rapper Primetech, die we letterlijk uit de Oosterpark geplukt hebben, en de film van Erik, waarvan ik een beetje moest blozen. Maar je wil natuurlijk weten waar je wél heen kan gaan met je kinderen, dus hier komt het: Met de allerkleinsten zou ik naar Duo Sola gaan, een strijkduo dat tijdens Stukafest Groningen 2020 verandert in een trio met zangeres Bahghi Yemane aan hun zijde. De rustgevende tonen van hun viool en cello, gecombineerd met de betoverende stem van Bahghi zullen hopelijk leiden tot in ieder geval een paar minuutjes stille verwondering. Met de iets oudere kinderen zou ik ZEKER WETEN naar Magic Tom & Yuri gaan. Deze goochelact is een beetje op het randje, maar ik denk dat de stoute grappen de juiste snaar raken voor kinderen van basisschoolleeftijd. Nu de laatste tip: Heb je een verveelde tiener thuis, ga dan naar Tim Koehoorn. Zijn muziek onderschrijft precies de blik die je puber je geeft als je zegt “Kom we gaan vanavond naar een kunstfestival, leuk!”

Language No Problem

Again there are plenty of options during Stukafest Groningen 2020 if you do not speak Dutch. Both Magic Moon and Douwe Doorduin sing songs in English and both are quite frankly awesome to go listen to. If you are not that into music, we have Tamara Mook, who will be making her art live and explaining in English what she is making. For those trying to learn Dutch, I would go to Cissy Joan. This woman is magic with words, both in English and in Dutch. And as a bonus, she has a nice calm pronunciation, which makes her spoken word easy to follow.

 

Gevloerde Optredens

Het vinden van drie locaties die toegankelijk zijn voor elk was een kleine uitdaging. Om u een voorbeeld te geven: Onze geheime locatie in de Universiteitsbibliotheek, waar de Poëziebus drie dichters/spoken word artiesten laat optreden, is, ondanks de lift in het gebouw, nogal moeilijk te bereiken. Gelukkig zijn er drie kamers op de begane grond, en wat een toffe optredens zijn daar te zien! Als je een fan bent van spoken word en eerlijke gesprekken over onze maatschappij en identiteit, dan is Cissy Joan de artiest die je gezien moet hebben. Nu heb ik het al even gehad over Primetech en ook hij betrekt de maatschappij en identiteit in zijn kunstvorm, alleen dan rapt hij erover. Tot slot tovert onze dansact ook een studentenkamer op de begane grond om tot een podium. Irma Pastoor danst daar op de beat van een Nederlandse spoken word artiest. Dit moderne urban dansen op woorden is zeker iets bijzonders!Презентация1

Ik hoop dat deze tips u helpen met een keuze maken en ik zie u graag op Stukafest Groningen 2020!