Poëziebus

@UB

Koop je tickets nu!

Biografie

LiteratuurPoëzie

NL/ENG

Poëziebus is een tour voor podiumdichters. Elke zomer rijden we een week lang met twintig geselecteerde podiumdichters in een bus door Nederland en België, en daarvan laten wij een voorproefje zien op Stukafest. Ons optreden zal in de UB zijn, op een plek waar je normaal niet kunt komen. Wees op tijd, zodat je naar het lokaal gebracht kan worden!

De Curaçaose Juku ontwerpt overdag gebouwen, en brouwt in de avonduren jouw cocktail. Met zijn 30 jaar aan levenservaring weet hij de lessen van het leven en de observaties van achter de bar om te toveren tot woordkunst.

Dirk bestaat en staat voor Spirit of Rap movement. Hij is performer, dichter en rapper die improviseert. Dirk is tevens initiatiefnemer  van spoken word jam sessions, en het dansfeest ‘Wolkom yn Fryslan’. Hij is Nederlands-, Fries- en Engelstalig.

Richard Nobbe (1993) is Gronings dichter, columnist en filosoof. Zijn poëzie schetst dystopische beelden, absurde toekomsten en bizarre betogen in een performatieve explosie die je altijd op het puntje van je stoel houdt.

 

  • location

  • UB
  • Broerstraat 4
  • Groningen

Heb je er al zin in? Haal je tickets nu!