Tim de Mey

@Van der Bruggenstraat 18

Koop je tickets nu!

Biografie

Lezing

Deze act is in het Engels.

Hij is geen danser, geen toneelspeler, geen cabaretier, nee… we hebben een heuse filosoof weten te strikken!
Tim de Mey is docent aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, heeft twee boeken geschreven en zal voor Stukafest Delft een kort filosofie college geven. Dat is weer eens wat anders dan we in de technische stad Delft gewend zijn!

Hij zal in het Engels vertellen over zijn nieuwe project “Voor interpretatie vatbaar” dat gaat over kritisch creatief nadenken met verwijzingen naar humor, gedachte-experimenten, wetenschappelijke ontdekkingen en kunst.

Hij licht alvast een tipje van de sluier voor ons op: “Verbeelding en creativiteit spelen een cruciale rol, niet alleen in de wetenschap en de kunst, maar ook in ons dagelijkse leven. In perceptie, in interactie, in bijna alles gedragen we ons als detectives: we interpreteren onze zintuigelijke waarnemingen, en we overwegen en reageren op verschillende mogelijkheden hiervan. In dit college leg ik verschillende voorbeelden van dagelijkse en uitmuntende creativiteit voor, variërend van het snappen van grapjes tot het uitvoeren van gedachte-experimenten tot het doen van wetenschappelijke ontdekkingen. Hiermee bewijs ik dat kritisch redeneren en creatief redeneren onafscheidelijk met elkaar verbonden zijn. Het één kan niet zonder het ander. Hier tegenover staat dat kritisch redeneren niet simpelweg volstaat met het controleren van drogredenen: men moet creatief redeneren, men moet meerdere relevante mogelijkheden overwegen. Daarvoor heeft men niet alleen het tegenovergestelde van tunnelvisie nodig, het openstaan voor interpretatie, maar ook criteria voor relevantie."

  • location

  • Van der Bruggenstraat 18
  • Van der Brugghenstraat 18
  • Delft

Heb je er al zin in? Haal je tickets nu!

 

 

Stukafest wordt mede mogelijk gemaakt door