The Soul Travelers

@

Koop je tickets nu!

Biografie

Muziek

The Soul Travelers is een akoestische band uit Amsterdam. Ze spelen een combinatie van life-hop raps, folk, jazz en funky ritmes. Toen rapper Donnie Adams (Chicago, VS) in Nederland studeerde ontmoette hij de Nederlandse gitarist Guido Schotten. Vijf jaar later verhuisde Donnie naar Amsterdam en het duo bouwde al snel een reputatie op in de lokale hip-hop- en jazz-scene als G-DO & Xception.
Het organische geluid van The Soul Travelers is geboren op de stranden van Namibië, waar de groep hun favoriete gereedschap had: een gitaar, een tamboerijn en een lied om met de wereld te delen. De familie werd uitgebreid met Bernt Nellen (Duitse percussionist) en Shishani Vranckx (Namibische/Belgische singer-songwriter). Met z'n allen ondernamen ze een reis naar Namibië waar Shishani een activist en artiest is. Het organische geluid van The Soul Travelers is geboren op de stranden van Namibië, waar de groep hun favoriete gereedschap had: een gitaar, een tamboerijn en een lied om met de wereld te delen. Nadat ze terugkwamen in Amsterdam, groeide de familie nog verder met trompettist Mark Nieuwenhuis en later met bassist Koen van den Buuse.
Het debuutalbum van The Soul Travelers "How Does It Feel?" bestaat uit poëtische raps op funky en swingende akoestische composities. Ze halen inspiratie uit soul-artiesten zoals D'Angelo, Yasiin Bey (Mos Def), Nick Drake, en Fela Kuti's Afrobeat.

  • location

  • Kwekerijstraat 20
  • Delft

Heb je er al zin in? Haal je tickets nu!

 

 

Stukafest wordt mede mogelijk gemaakt door