De Balts

@Phoenixstraat 2

Koop je tickets nu!

Biografie

Performance

De Balts is een cross-over tussen kunst en wetenschap. Een verhaal over vallen en opstaan, opnieuw proberen en uiteindelijk met volle overgave de ander proberen te veroveren. Omdat je leven ervan af hangt.

De Balts is een Waltz, maar dan voor dieren. Dieren halen alles uit de kast in hun zoektocht naar de meest geschikte partner. Tim Hammer en Mirthe Dokter onderzoeken via muziek, mime, maskers en illustraties dit dierlijke gedrag. Wat is de verwantschap met de mens?

Voor de ogen van de kijker worden verschillende dieren tot leven gewekt. Zo kijk je het ene moment naar een poëtische maskerdans van de albatros, waarna je ineens oog in oog staat met een baltsende spin gehuld in een hilarisch pak van afwasborstels. Pimpelmezen vliegen voorbij op de overheadprojector, zandtekeningen en onder zee muziek vertellen het verhaal van de kleine kogelvis en de makers hebben elk dierengeluid weten te vangen in een toepasselijk speelgoed instrument. Met dierenweetjes die je niet voor mogelijk houdt word je van balts naar balts gesleurd. Al rappend, dansend, tekenend, verkledend en musicerend veroveren Tim en Mirthe elkaar voor de ogen van het publiek.

  • location

  • Phoenixstraat 2
  • Delft

Heb je er al zin in? Haal je tickets nu!

 

 

Stukafest wordt mede mogelijk gemaakt door