Merengue (SoSalsa)

@

Koop je tickets nu!

Biografie

Dans

Zoek je nog inspiratie voor danspasjes op het eindfeest? Ga dan vooral naar de interactieve dansvoorstelling van SoSalsa!

"Laat je meenemen door Latijns-Amerika naar de origine van merengue. Waar salsa haar oorsprong vindt in Cuba, is merengue een muziek- en dansstijl afkomstig uit de Dominicaanse Republiek die wordt gekenmerkt door een hoog tempo en een vrolijke uitstraling.

De herkomst ligt echter in twee andere continenten. Zo liggen de wortels van de traditionele merengue in de Afrikaanse percussie en zang, die halverwege de 19de eeuw worden meegebracht naar Amerikaanse gronden. Daar in de suikerbiet velden, waar Afrikaanse slavenarbeiders hard moeten werken om hun brood te verdienen, wordt de muziek vermengd met invloeden en instrumenten uit de Spaanse gemeenschap die zich er ook huisvest. Zodoende ontstaat het palet voor merengue, die in haar basis bestaat uit de tambora, de güira, de accordeon, de saxofoon en zang. Over de tijd ontwikkelt de muziek zich door en worden zo ook de gitaar, de piano en verschillende blaasinstrumenten aan het palet toegevoegd. Tegenwoordig is merengue een belangrijk onderdeel van de cultuur van de Dominicaanse Republiek, maar is tevens ook een van de meest gedanste stijlen in de latin dance scene die wereldwijd haar plek heeft gevonden.
‘Merengue’ is een interactieve dansvoorstelling, die wordt verzorgd door Daniel Ettema van SoSalsa. Daniel heeft een brede achtergrond in latin dance (o.a. salsa, bachata, merengue, kizomba) en in het geven van workshops en lessen. Hij staat bij SoSalsa bekend om zijn passie voor dans en kwaliteit van lesgeven. ‘Merengue’ is het tipje van de sluier voor wie nog niet bekend is met de latin dance scene.

  • location

  • Oude Delft 211
  • Delft

Heb je er al zin in? Haal je tickets nu!

 

 

Stukafest wordt mede mogelijk gemaakt door