De Balie Cinema

@Herengracht 415

Koop je tickets nu!

Biografie

DebatFilmNew MediaTheater

KORTE FILMS + REGISSEURS

ENGLISH BELOW - Language no problem

Tijdens Stukafest 2018 presenteert De Balie in 3 rondes 3 films van Ena Sendijarević. In de intieme setting van Stukafest kijken we haar beste korte films en gaan we Ena Sendijarević in gesprek over het maakproces en de thematiek van haar films. Een programma op het snijvlak van kunst en politiek, over het mooiste en gruwelijkste in film, waar het persoonlijke ineens van wereldbelang blijkt.

Ronde 1: (Import, 2016, 17 minuten)
Na het verkrijgen van hun verblijfsstatus in 1994 strijkt een jong Bosnisch vluchtelingengezin neer in een klein dorp in Nederland. Terwijl ze proberen om van dit nieuwe huis hun thuis te maken ontstaan absurde situaties.

Ronde 2: (Fernweh, 2014, 14 minuten)
Een jong meisje ontdekt de onbekende wereld van haar nieuwe pleeggezin, en probeert zich stapje voor stapje thuis te voelen. Het verlangen naar iets anders blijft echter terugkeren.

Ronde 3: (Reizigers in de nacht, 2013, 9 minuten)
Een vrouw werkt in een tankstation, helemaal alleen, midden in de nacht. Onbekenden lopen af en aan in haar kleine wereld, terwijl zij veilig in haar kleine bubbel blijft. Maar op een nacht loopt een speciale vreemdeling binnen.

______________________________________________________________________________

De Balie will present two films at Stukafest Amsterdam 2018 made by Ena Sendijarević and Reber Dosky. In the setting of Stukafest we will watch their films and go into a discussion about it with them. A program on the cutting edge of art and politics. The personal problem can be a world wide problem.

- Ronde 1: Import (2016)
- Ronde 2: Fernweh (2014)
- Ronde 3: Reizigers in de nacht (2013)

  • location

  • Herengracht 415

Heb je er al zin in? Haal je tickets nu!